Låna pengar till resa genom att teckna ett privatlån eller ett snabblån

Reselån

Intresserad av att teckna ett reselån? Ett reselån är idag ofta antingen ett privatlån eller ett snabblån. Gemensamt för privatlån och snabblån är att lånen inte kräver någon säkerhet vilket betyder att det är enkelt att ansöka.

Viktigt att du jämför olika reselån innan du bestämmer dig

Bland det viktigaste att tänka på innan man bestämmer sig för att teckna ett reselån är att jämföra räntan innan man slår till. Tackar du ja till ett låneerbjudande utan att först jämföra finns det stor risk att du kommer betala mer i ränta än nödvändigt. Att jämföra olika reselån är någonting du idag snabbt och tryggt kan göra genom att skicka en låneförfrågan via en låneförmedlare. Att jämföra via en låneförmedlare kostar ingenting extra och du förbinder dig ej till något.

Jämför reselån via Zmarta

Jämför olika reselån snabbt och kostnadsfritt via Zmarta. När du skickar en förfrågan via Zmarta får du möjlighet att jämföra lån från upp till 35 potentiella långivare och endast 1 kreditupplysning registreras hos UC i samband med att din förfrågan behandlas. Att man håller nere antalet upplysningar när man jämför lån är mycket viktigt eftersom många kreditupplysningar hos UC under en kort tidsperiod kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Tidigare betalningsanmärkningar inte alltid ett hinder för reselån

En vanlig missuppfattning hos många är att det inte går att få reselån om man tidigare råkat dra på sig ett par betalningsanmärkningar.

Även om betalningsanmärkningar i registret oftast leder till avslag hos de stora bankerna finns det idag flera andra långivare man kan vända sig till när man vill låna pengar till resa.

Kort sagt kan man säga att dessa långivare skiljer sig från de stora bankerna eftersom de väljer att göra en helhetsbedömning av ens ekonomi i stället för att ställa krav på ett prickfritt register.

Bland det viktigaste att tänka på när man ska låna pengar trots tidigare betalningsanmärkningar är att skulderna som anmärkningarna kommer från måste vara betalda. Vidare är det viktigt att man kan uppvisa en regelbunden inkomst.

Hur lång tid tar det för pengarna att komma?

Ett reselån i form av ett privatlån betalas oftast ut samma eller nästkommande dag från det att du signerat låneavtalet. Detta brukar betyda att du kan ha pengarna inne på kontot inom 1-3 bankdagar.

Någonting bra att tänka på om du ska teckna ett privatlån är att många banker och långivare idag erbjuder signering via bankID. Detta är något som brukar snabba på utbetalningsprocessen rejält eftersom du då inte behöver signera låneavtalet för hand.

Är reselånet du ska teckna ett snabblån är utbetalningsprocessen vanligtvis ännu snabbare. Med ett snabblån kan du få in pengarna på kontot redan samma dag du ansökt och blivit godkänd.