Låna pengar till resa genom att teckna ett privatlån eller ett snabblån

Reselån

Är du intresserad av att finansiera din resa genom att teckna ett reselån? Ett reselån är idag ofta antingen ett privatlån eller ett snabblån. Gemensamt för privatlån och snabblån är att lånen inte kräver någon säkerhet vilket betyder att det är enkelt att ansöka. Oavsett om du vill resa runt i världen eller bara ta en semester inom Sveriges gränser finns det möjligheter att låna pengar för att göra din resa möjlig.

Viktigt att du jämför olika reselån innan du bestämmer dig

Bland det viktigaste att tänka på innan man bestämmer sig för att teckna ett reselån är att jämföra räntan innan man slår till. Tackar du ja till ett låneerbjudande utan att först jämföra finns det stor risk att du kommer betala mer i ränta än nödvändigt. Att jämföra olika reselån är någonting du idag snabbt och tryggt kan göra genom att skicka en låneförfrågan via en låneförmedlare. Att jämföra via en låneförmedlare kostar ingenting extra och du förbinder dig ej till något.

Jämför reselån på ett enkelt sätt via Zmarta

Jämför olika reselån snabbt och kostnadsfritt via Zmarta. När du skickar en förfrågan via Zmarta får du möjlighet att jämföra lån från upp till 35 potentiella långivare och endast 1 kreditupplysning registreras hos UC i samband med att din förfrågan behandlas. Det är viktigt att hålla nere antalet upplysningar när man jämför lån, eftersom många kreditupplysningar hos UC under en kort tidsperiod kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Hur lång återbetalningstid kan jag välja?

Lån kan ha olika lång återbetalningstid beroende på vad det är för typ av lån. Många av de reselån som erbjuds idag är privatlån. När du ansöker om ett privatlån kan du välja en återbetalningstid på minst 1 år och högst 15-20 år.

Däremot, om ditt reselån är ett snabblån är återbetalningstiden betydligt kortare, vanligtvis mellan 1-12 månader. Oavsett vilken återbetalningstid du har på ditt reselån kan du alltid lösa lånet när du vill utan att det kostar något extra.

Kan man få reselån utan fast anställning?

Det korta svaret är ja, du kan ta ett reselån utan fast anställning. Idag är det inte lika svårt att få ett reselån utan fast anställning som det var förr. Detta kan bero på ökad konkurrens bland långivarna, men också på att det har blivit allt vanligare med olika typer av anställningar, såsom projektanställning och egenföretagande, vilket har tvingat långivarna att anpassa sig.

Om du önskar låna till resa men inte har en fast anställning kan det vara en bra idé att söka hjälp hos en låneförmedlare som Zmarta. Många låneförmedlare ställer inte krav på fast anställning och kan kostnadsfritt hjälpa dig att jämföra reselån och välja det alternativ som passar bäst för just dina behov.

Tidigare betalningsanmärkningar inte alltid ett hinder för reselån

En vanlig missuppfattning hos många är att det inte går att få reselån om man tidigare råkat dra på sig ett par betalningsanmärkningar. Det är dock inte helt sant. Även om anmärkningar i registret oftast leder till avslag hos de stora bankerna finns det idag flera andra långivare, som specialiserar sig på lån trots betalningsanmärkningar, man kan vända sig till när man vill låna pengar till resa.

Kort sagt kan man säga att dessa långivare skiljer sig från de stora bankerna eftersom de väljer att göra en helhetsbedömning av ens ekonomi i stället för att ställa krav på ett prickfritt register. Detta innebär att de även tar hänsyn till faktorer som inkomst, skulder, årsinkomst, fastighetsägande och liknande.

Bland det viktigaste att tänka på när man ska låna till resa trots tidigare betalningsanmärkningar är att skulderna som anmärkningarna kommer från måste vara betalda. Vidare är det viktigt att man kan uppvisa en regelbunden inkomst.

Hur lång tid tar det för pengarna att komma?

Ett reselån i form av ett privatlån betalas oftast ut samma eller nästkommande dag från det att du signerat låneavtalet. Detta brukar betyda att du kan ha pengarna inne på kontot inom 1-3 bankdagar.

Någonting bra att tänka på om du ska teckna ett privatlån är att många banker och långivare idag erbjuder signering via bankID. Detta är något som brukar snabba på utbetalningsprocessen rejält eftersom du då inte behöver signera låneavtalet för hand.

Är reselånet du ska teckna ett snabblån är utbetalningsprocessen vanligtvis ännu snabbare. Med ett snabblån kan du få in pengarna på kontot redan samma dag du ansökt och blivit godkänd.

Spara istället för att teckna reselån?

Reselån kan vara en bra lösning i vissa situationer, men det finns också en del nackdelar att tänka på. För det första är det viktigt att du tänker på att du måste betala tillbaka pengarna du lånar. Detta kan innebära att du måste avsätta en del av din månadsinkomst för att betala tillbaka lånet, och det kan göra att du har mindre pengar att leva på under en längre tid.

För det andra kan det vara svårt att få lån med bra villkor om du inte har en så bra kreditvärdighet. Om du har en låg inkomst eller tidigare betalningsanmärkningar kan det vara svårt att få lån på de villkor du önskar. Detta kan leda till att du tvingas välja ett reselån med en högre ränta än du egentligen önskar.

En alternativ lösning kan vara att spara pengar i stället för att låna. Genom att spara pengar kan du få möjlighet att finansiera din resa utan att behöva betala tillbaka några pengar i efterhand. Det kan också vara en bra idé att tänka igenom hur mycket du egentligen behöver resa, och om du kanske kan välja en resa som kostar lite mindre pengar.

Sparande kräver ofta en viss disciplin, men det kan också vara en bra möjlighet att lära sig mer om hur man hanterar sina pengar och vad man kan göra för att få råd att göra det man verkligen vill.

Sammanfattningsvis kan det vara bra att tänka igenom om det verkligen är lån som är det bästa alternativet när du vill ut och resa. Genom att spara pengar kan du kanske få möjlighet att finansiera din resa utan att behöva tänka på att du måste betala tillbaka några pengar i efterhand. Det kan också vara en bra idé att tänka igenom hur mycket du egentligen behöver resa, och om du kanske kan välja en resa som kostar lite mindre pengar.