Med ett privatlån utan säkerhet kan du låna till precis vad du vill

Privatlån

Med ett privatlån kan du låna till vad du vill. Privatlån kallas ibland också för blancolån eller konsumtionslån. Det är frågan om lån som går att teckna utan säkerhet. Lån av den här typen passar bra till nästan allt. Ett privatlån kan till exempel vara intressant när man drömmer om att renovera köket i sitt hus. Många passar också på att teckna privatlån när man snabbt vill lösa dyra lån och krediter. Återbetalningstiden är dessutom mycket flexibel. Den kan vara på allt från 1 år upp till 12-20 år, beroende på vilken långivare du väljer att ansöka hos.

Jämför privatlån

Jämför olika privatlån på marknaden genom att skicka en ansökan via låneförmedlare (eller lånemäklare som det även kallas). Det finns bra pengar att spara om du ser till att noggrant jämföra räntor och avgifter innan du bestämmer dig för var du ska teckna ditt nya privatlån. Att jämföra privatlån är någonting du idag fantastiskt smidigt och helt kostnadsfritt kan göra om du väljer att vända dig till en låneförmedlare.

Jämför privatlån upp till 600 000 kr kostnadsfritt hos Zmarta

Kolla med Zmarta, en av Sveriges ledande låneförmedlare, när du är på jakt efter ett privatlån med låg ränta och vill spara tid. När du ansöker om privatlån via Zmarta får du en utmärkt möjlighet att jämföra erbjudanden från flera av Sveriges ledande banker. Du behöver endast fylla i en ansökan trots att du kan få svar från upp till 35 olika långivare. Att ansöka om privatlån via Zmarta är kostnadsfritt. Du förbinder dig ej till något och endast en UC registreras i samband med att din ansökan behandlas.

Privatlån till resa

Både gamla och unga kan förr eller senare behöva lite avkoppling från vardagen i form av en härlig resa. Det kan handla om allt från en exotisk solresa med vackra stränder och ljuvliga solnedgångar, till en lyxig cityweekend med god mat och shopping eller varför inte en klassisk skidresa till alperna?

Har man under flera månaders tid haft möjlighet att spara pengar är ett lån troligtvis ingenting som behövs för att komma iväg på en resa. Alla människor har dock inte ett välfyllt sparkonto man kan vända sig till och då kan det bli aktuellt att teckna ett reselån om man snabbt vill komma iväg.

Många tänker idag främst på snabblån eller så kallade smslån när de hör ordet reselån. Är man i behov av ett mycket litet lån, kanske har man redan sparat till hela resan, men endast behöver fylla på reskassan med ett par tusenlappar och har planer på att snabbt återbetala hela det lånade beloppet, kanske redan vid nästa löning, ser vi inga problem med att man väljer snabblån när man vill låna till en resa.

Finns det dock planer på att låna 15000 kr eller mer och man skulle önska en lite längre återbetalningstid brukar det vara intressant att innan man tecknar snabblån först undersöka vad kostnaden för ett privatlån skulle landa på. Många privatlån på marknaden kommer med en effektiv ränta som är bra mycket lägre än den för snabblån.

Privatlån för att täcka oförutsedda utgifter

Ett privatlån kan också vara intressant när man snabbt behöver täcka oförutsedda utgifter. Att det finns kostnader som nästan alltid är mycket svåra att förutse är kanske ingen stor nyhet. Det kan handla om ett akut tandläkarbesök, att bilen man behöver för att pendla till jobbet gått sönder eller att varmvattenberedaren i huset plötsligt börjat läcka.

Allt detta är exempel på situationer då kostnaderna snabbt kan dra iväg. Att spara ihop till en buffert så att man står redo om någonting oväntat skulle ske är alltid en bra idé och någonting vi definitivt rekommenderar. Då behöver man inte stressa allt för mycket om det plötsligt dyker upp utgifter som inte varit planerade.

Det enda negativa med att bygga upp en buffert är att det kan ta lång tid. Speciellt om man inte varje månad har möjlighet att lägga undan en större summa pengar. Då kan det vara skönt att veta att ett privatlån kan vara en lösning som funkar om man snabbt behöver pengar för att täcka utgifter man inte riktigt räknat med.

Att få iväg en ansökan om privatlån för att täcka akuta utgifter eller liknande behöver inte ta mer än 2 minuter. Många långivare som idag erbjuder snabba privatlån vet att kunderna snabbt vill få in pengarna på kontot och ser därför till att ansökningar som kommer in behandlas otroligt snabbt.

Att man får svar på skärmen och att utbetalningen kommer igång nästan omgående efter att man signerat lånet digitalt med sitt bankID är inte alls ovanligt om man ser till att ansöka hos en långivare som erbjuder lån med direkt utbetalning.

En del långivare som tillhandahåller så kallade lån med direkt utbetalning kan till och med se till att du får in pengarna på kontot samma dag som du skickat in din ansökan om du har bankkonto hos någon av de stora bankerna (Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank).

Finns det privatlån utan UC?

Går det att ta privatlån utan UC är det många som undrar. Alla långivare är enligt lag skyldiga att ta en kreditupplysning i samband med att en ansökan om lån ska behandlas. Detta betyder dock inte att kreditupplysningen nödvändigtvis måste tas hos UC.

Det finns idag flera alternativa kreditupplysningsföretag långivarna kan vända sig till när en kreditupplysning behöver inhämtas, Creditsafe och Bisnode är två bra exempel på sådana företag som används.

Att det idag finns långivare som erbjuder privatlån utan UC är så klart positivt för alla som vill teckna privatlån, men absolut inte vill belasta sin kreditvärdighet med nya UC-förfrågningar.

Räntorna och avgifterna på dessa lån är dock generellt sett högre än för privatlån där kreditupplysningen alltid inhämtas från UC. Ofta handlar det också om lån på mindre belopp när det gäller sådana lån.

Anledningarna till varför många människor som letar lån idag gärna undviker UC om möjligt kan vara flera. En inte alls ovanlig anledning kan vara att det finns långt gångna planer på att vid ett senare skede ansöka om ett större lån.

Då kan det faktiskt vara en stor fördel om man under månaderna innan ansökan om lån ska skickas aktivt har undvikit att belasta sitt kreditregister med nya UC-förfrågningar i onödan. Detta kan öppna upp möjligheten att få ett mer förmånligt lån med bättre villkor när det är dags att ansöka om det större lånet.

Privatlån trots betalningsanmärkningar

Går det att få privatlån trots en eller flera betalningsanmärkningar? Det är fullt möjligt att låna pengar med betalningsanmärkningar i registret om man hittar rätt långivare, det vill säga en långivare som inte kräver ett prickfritt register.

En majoritet av de stora bankerna i Sverige är kända för att inte bevilja privatlån till kunder med tidigare anmärkningar. Det finns dock flera andra långivare man kan vända sig till som inte alltid nödvändigtvis ser betalningsanmärkningar som ett stort hinder för privatlån.

För att bli beviljad ett privatlån med betalningsanmärkningar i bagaget är det viktigt att man tydligt kan visa att den nuvarande ekonomiska situationen är ganska så stabil. Fast anställning till exempel är ett stort plus och ökar chanserna.

Rent generellt kan man säga att det är en stor fördel om det vid ansökningstillfället gått minst 6 månader (gärna mer) sedan den senaste betalningsanmärkningen blev registrerad.

Givetvis måste skulderna till Kronofogden också vara fullständigt bortbetalda. Med ett aktivt skuldkonto hos Kronofogden blir det mycket svårt att få igenom en ansökan om privatlån.