Ansök om lån med medsökande

Lån med medsökande

Lån med medsökande - vad är det? Det finns idag nästan alltid en lång rad fördelar med att ha en medsökande när man ska låna pengar. Den främsta fördelen brukar inte vara speciellt svår att klura ut, nämligen att en medsökande stort ökar chansen att få lånet beviljat. Detta är dock långt ifrån den enda fördelen värd att nämna.

Lägre ränta och bättre lånevillkor när du har en medsökande

Lägre risk för långivaren eller banken brukar betyda lägre ränta. Detta blir möjligt tack vare att "säkerheten" för lånet stort ökar i och med att långivaren i framtiden kan kräva återbetalning från mer än en person.

Att ha medsökande när man ansöker om lån kan ibland också leda till att man blir beviljad ett högre lånebelopp eller längre återbetalningstid än vad man hade fått om man varit ensam sökande.

Vad innebär det att ha en medsökande?

Många vill veta mer om vad det egentligen innebär att ha en medsökande på lånet. När det finns en medsökande är ni två personer som ihop ansöker om lånet, en så kallad huvudsökande och en medsökande.

Det ofta viktigaste att tänka på är att ni båda två kommer ha solidariskt betalningsansvar. Detta betyder att långivaren i framtiden kommer kunna vända sig till den som är medsökande och kräva full betalning om den huvudsökande inte skulle klara av att återbetala lånet.