Låna till nytt kök med hjälp av ett kökslån utan säkerhet (privatlån)

Kökslån

Förverkliga dina köksdrömmar med hjälp av ett kökslån. Många människor runt om i landet finansierar nya kök genom att ta lån. Ett kökslån är ofta detsamma som ett privatlån eller blancolån som det också heter. Det är frågan om lån som inte kräver någon säkerhet från låntagaren, och låneprocessen (från ansökan till utbetalning) är därför ofta både snabb och enkel.

Jämför en lång rad kökslån via låneförmedlare

Ansök om ett kökslån via en låneförmedlare och få svar samma dag från ett tiotal banker. Om du vill teckna ett lån till ett nytt kök är det starkt rekommenderat att du tar hjälp av en låneförmedlare. När du ansöker via en låneförmedlare kan du få låneerbjudanden från ett stort antal banker trots att du bara fyllt i en enda ansökan. Att ansöka är kostnadsfritt och inga extra avgifter läggs till ditt lån om du väljer att acceptera ett erbjudande. Det ställs heller inga krav på att du måste teckna lånet. Med andra ord är din ansökan inte bindande.

Låna pengar till drömköket via Zmarta - en låneförfrågan kan ge svar från upp till 35 långivare

Låna till kök via låneförmedlaren Zmarta. Med en enda ansökan genom Zmarta får du möjlighet att jämföra erbjudanden från upp till 35 banker och andra långivare. Trots att din ansökan når ut till många långivare, tas det bara en kreditupplysning. Detta kan jämföras med om du själv skulle skicka iväg tio olika ansökningar till olika långivare. Då finns risken att samma antal upplysningar skulle registreras i ditt namn, vilket skulle kunna påverka din kreditvärdighet negativt. Processen är också väldigt snabb. Att fylla i en ansökan tar vanligtvis bara 2 minuter, och flera av långivarna som Zmarta samarbetar med ger dig svar nästan direkt (inom några minuter).

Vad är ett kökslån?

Ett kökslån är en typ av lån som används för att finansiera en köksrenovering eller inköp av ett nytt kök. Många kökslån är privatlån, vilket innebär att de inte är säkerställda med någon form av säkerhet, till exempel en bostad eller en bil. På grund av den ökade risken för långivaren kan räntan på ett kökslån vara högre än på andra typer av lån.

Att renovera ett kök kan vara en dyr investering, och många väljer därför att ta ett kökslån för att dela upp kostnaden i mindre månadsbetalningar. Det finns idag många olika alternativ när det gäller kökslån, så det är viktigt att jämföra olika erbjudanden för att hitta det bästa kökslånet för just dig.

Kökslån trots betalningsanmärkningar

Kan jag ansöka om och få ett kökslån beviljat även om jag har betalningsanmärkningar? Hos många långivare på den svenska lånemarknaden är det möjligt att teckna lån även om man skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Med andra ord, äldre betalningsanmärkningar behöver inte vara ett särskilt stort hinder för du ska kunna få ett kökslån beviljat om du ser till att ansöka hos en långivare som accepterar anmärkningar.

Det viktigaste du behöver tänka på innan du skickar iväg en ansökan är att alla dina skulder till Kronofogden måste vara betalda. Med ett aktivt skuldkonto hos Kronofogden blir det mycket svårt att få igenom en låneansökan, detta oavsett vilken långivare du vänder dig till.

Självklart är det också viktigt att du kan visa att det är ordning på ekonomin idag. En trygg anställning (tillsvidareanställning) och bra årsinkomst ökar stort dina chanser att få ett kökslån beviljat. Ofta till låg ränta och schyssta villkor dessutom.

Det är också en stor fördel om du varit skuldfri från Kronofogden i 6 månader eller mer vid ansökningstillfället. Hos en del långivare som är kända för att kunna bevilja lån till kunder med tidigare anmärkningar är detta till och med ett viktigt krav.