Jämför lån för att hitta det lån med bäst villkor för just dina behov

Jämför lån

Varför är det viktigt att jämföra lån? Räntor, avgifter och också villkor kan skilja sig åt stort beroende på vilken långivare du väljer att ansöka hos. Detta betyder i korthet att risken är hög att du kommer att betala mer för ditt lån än nödvändigt om du inte ser till att jämföra lån från flera aktörer innan du accepterar ett låneerbjudande.

Låt en låneförmedlare hjälpa dig att jämföra lån

Om du snabbt, enkelt och tryggt vill jämföra lån är det ofta en bra idé att du vänder dig till en låneförmedlare. När du jämför lån via låneförmedlare belastar du inte din kreditvärdighet i onödan med flera kreditupplysningar trots att din förfrågan om lån når ut till ett fantastiskt stort antal långivare. Detta blir möjligt tack vare det faktum att låneförmedlaren ser till att alla långivare får dela på en och samma upplysning. Att du inte belastar din kreditvärdighet i onödan med flera UC-förfrågningar är viktigt när du har planer på att teckna lån och vill få en bra ränta på lånet.

Jämför lån snabbt och kostnadsfritt via Zmarta

Hos Zmarta, en av Sveriges största låneförmedlare, är du välkommen att jämföra både privatlån och bolån. Är du på jakt efter ett billigt privatlån kan en enda ansökan via Zmarta generera svar från upp till 35 olika banker och långivare. Riktigt så många svar kan du inte räkna med om du vill ansöka om ett bolån, antalet långivare som erbjuder bolån är trots allt klart mindre än för privatlån, men att det finnas bra pengar att spara även på att jämföra bolån innan man bestämmer sig råder det ingen tvekan om.

Vad är skillnaden mellan nominell och effektiv ränta?

När du jämför lån är det viktigt att känna till att den nominella räntan inte visar den totala kostnaden för lånet under ett års tid. Den nominella räntan visar enbart årsräntan utan tillkommande avgifter eller kostnader.

Om du vill se den totala kostnaden för lånet under ett års tid ska du istället titta på den effektiva räntan. Detta är också anledningen till varför den effektiva räntan vanligtvis är högre än den nominella räntan.