Baka ihop dina lån och krediter till ett hopbakslån och få lägre ränta

Hopbakslån

Ett hopbakslån gör det möjligt för dig att snabbt och enkelt baka ihop flera lån och krediter till ett enda lån. Om du sedan tidigare har många olika lån och krediter kan det därför vara ett riktigt smart drag att undersöka om du kan få ned lånekostnaderna genom att baka ihop allt till ett större lån, ett så kallat hopbakslån. Att det kan finnas bra pengar att spara varje månad råder det ingen tvekan om. Räntan på ett lite större lån är nästan alltid bra mycket lägre än på diverse smålån och krediter.

Jämför för att hitta bästa hopbakslånet

Ta hjälp av en låneförmedlare när du vill hitta det bästa hopbakslånet för dina behov. Hopbakslån erbjuds idag av ett stort antal banker och av denna anledning är det en utmärkt idé att alltid först ägna en stund åt att jämföra räntor och andra lånevillkor innan man bestämmer sig för var man ska låna. Ett bra första steg när du vill jämföra hopbakslån är att få iväg en ansökan via någon av de stora låneförmedlarna på den svenska lånemarknaden. Att ansöka är kostnadsfritt och du förbinder dig ej till något. Fantastiskt snabbt går det dessutom. Ofta behöver du inte vänta mycket mer än ett par minuter innan du får dina första erbjudanden.

Zmarta hjälper dig att jämföra så att du kan hitta marknadens bästa hopbakslån

Sänk dina lånekostnader rejält med hjälp av ett hopbakslån via Zmarta. Genom låneförmedlaren Zmarta kan du kostnadsfritt jämföra och ansöka om hopbakslån utan säkerhet från 5000 kronor, hela vägen upp till 600 000 kronor. Zmarta ser dessutom till att endast 1 UC registreras (i samband med att din ansökan behandlas) trots att du kan få svar från upp till 35 banker och andra långivare.

Bättre lånevillkor med färre kreditupplysningar

Många väljer idag att ansöka om hopbakslån via en låneförmedlare för att de noterat att det är ett mycket enkelt sätt att snabbt få ut sin ansökan till ett stort antal banker trots att man endast fyllt i en ansökan (den på låneförmedlarens hemsida).

Att man kan spara bra med tid och energi är mycket uppskattat. Speciellt bland människor som hellre ägnar sina lediga stunder åt annat än att fylla i stora buntar med låneansökningar.

Spara tid är dock långt ifrån den enda fördelen med att ansöka via låneförmedlare. En annan fördel, ofta minst lika viktig fördel, är att man inte riskerar att dra på sig onödiga kreditupplysningar. Låneförmedlaren du ansöker via ser nämligen till att endast en kreditupplysning registreras i samband med att ansökan behandlas.

Detta är fantastiska nyheter med tanke på att om man själv, helt på egen hand (utan hjälp av låneförmedlare), skulle skicka iväg ett tiotal ansökningar är risken mycket stor att ens kreditbetyg skulle belastas med samma antal UC-förfrågningar.

Att man försöker hålla nere antalet kreditupplysningar (UC-förfrågningar) till ett absolut minimum när man är på jakt efter ett hopbakslån är otroligt viktigt då det är något som stort kan påverka dina lånemöjligheter.

Flera av de stora bankerna, till exempel, är inte speciellt pigga på att bevilja hopbakslån till en ny kund om kreditupplysningen visar att denna vid ansökningstillfället har ett stort antal UC-förfrågningar under en kort tidsperiod som ligger och belastar kreditbetyget.

Lägre ränta och färre avgifter

Vad är ett hopbakslån egentligen? Ett hopbakslån är precis vad det låter som – ett lån du kan ansöka om när du vill baka ihop dina mindre lån (och krediter) till ett nytt och större lån.

Stora lån tenderar idag att ha en ränta som är bra mycket lägre än den för diverse smålån och krediter. Det finns ofta också fina pengar att spara när alla de olika avgifterna, till exempel aviavgifter och liknande, som är förknippade med smålån försvinner.

Vad krävs för att få ett hopbakslån?

Vem kan ansöka och vad krävs för att få ett hopbakslån beviljat? De krav som vid ansökningstillfället måste kunna uppfyllas kan skilja sig åt stort från långivare till långivare.

Hos en del långivare som erbjuder hopbakslån med låga krav är man välkommen att skicka in en ansökan så fort man fyllt 18 år, varit skriven i Sverige i minst 6 månader och har en fast månadsinkomst.

Det finns dock också långivare som ställer klart högre krav än så. Det kan handla om att man ska ha uppnått en viss ålder, till exempel 23 år eller till och med 25 år och att man varit folkbokförd i Sverige under en så lång period som 3 år.

Kraven på lägsta inkomst är också något som skiljer sig åt stort. Har du planer på att ansöka om hopbakslån via låneförmedlaren Zmarta kan det "räcka" med en årsinkomst på 100 000 kr, medan kravet hos Coop är att man har en fast årlig inkomst på lägst 240 000 kr.

Hopbakslån utan krav på säkerhet

Om du vill baka ihop tidigare lån till ett nytt och större lån utan att behöva pantsätta egendom du äger, till exempel en bostad, är ett hopbakslån utan säkerhet ofta ett riktigt intressant alternativ.

Att man inte behöver ställa någonting i säkerhet brukar betyda att ansökningsprocessen är mycket snabb och enkel. Ibland räcker det med att man anger sina personuppgifter, fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid samt svarar på ett par korta frågor. Identifiera sig för långivaren kan man göra med hjälp av sitt bankID.

Långivaren tar sedan en kreditupplysning (vanligen hos UC) i samband med att ansökan ska behandlas och räntan du blir erbjuden sätts till stor del utifrån din betalningshistorik och personliga ekonomi.

Ofta tar det inte speciellt lång tid innan man får besked. Hos flera långivare som specialiserat sig på snabba hopbakslån utan säkerhet kan man idag till och med få svar direkt på skärmen.

Hopbakslån med säkerhet

Sitter man på en lågt belånad bostad kan det vara intressant att fundera på om man ska teckna ett hopbakslån med säkerhet. Den stora fördelen med lån där man ställer upp med en säkerhet är att låneräntan vanligtvis är åtminstone ett par procentenheter lägre än på lån där långivaren inte har någon säkerhet.

Det finns så klart också en del nackdelar med dessa lån. En nackdel kan vara att lån med säkerhet ofta kräver mer pappersarbete. Ett inte alls ovanligt krav kan till exempel vara att långivaren vill att man först får bostaden värderad av en oberoende mäklare eller värderingsman innan man är välkommen att skicka in sin ansökan.

Lång återbetalningstid - fördelar och nackdelar

Vad finns det för olika för- och nackdelar med att välja en lång återbetalningstid på hopbakslånet? Det är inte enbart låneräntan som styr vad månadskostnaden kommer att hamna på, i många fall har också återbetalningstiden på lånet en minst lika stor betydelse.

Om du idag väljer att teckna ett lån med lång återbetalningstid får du troligtvis en ganska så låg månadskostnad. Ansöker du om lån via låneförmedlaren Zmarta, till exempel, kan du i samband med att ansökan fylls i välja en återbetalningstid på upp till 20 år.

En riktigt låg månadskostnad kan ibland vara precis det man längtat efter. Särskilt om man under en längre period kämpat med att få ekonomin att gå ihop. En inte alls ovanlig reaktion är att man tänker att äntligen kommer man att få pengar över till annat än räkningar.

Någonting viktigt att tänka på dock är att en lång återbetalningstid också kan innebära att du kommer landa på en klart högre totalkostnad för hopbakslånet eftersom du kommer behöva betala ränta under en längre tid.

Hopbakslån utan UC

Finns det hopbakslån utan UC? Att baka ihop dyra lån (och annat som är förknippat med höga räntor och avgifter) till ett nytt hopbakslån där det ej tas UC i samband med att ansökan behandlas är idag fullt möjligt.

Detta betyder dock inte att långivaren ifråga inte kommer att ta någon kreditupplysning alls. Vad ett hopbakslån utan UC betyder är att långivaren helt enkelt väljer att ta kreditupplysningen hos någon annan aktör. Ofta handlar det om att kreditupplysningen tas hos antingen Bisnode eller Creditsafe.

Hopbakslån med betalningsanmärkning

Går det att ta hopbakslån trots en betalningsanmärkning i kredituppgifterna? Flera långivare på den svenska lånemarknaden accepterar kunder med betalningsanmärkningar, så länge ekonomin i övrigt är stabil. Med andra ord, det är idag fullt möjligt att få ett hopbakslån beviljat trots en eller flera tidigare betalningsanmärkningar.

Det är dock bra att känna till att räntan man kommer att bli erbjuden troligtvis inte kommer vara speciellt bra. Särskilt om man jämför med vad den hade kunnat vara om man varit fri från betalningsanmärkningar. Detta hänger mycket ihop med det faktum att kunder med anmärkningar i registret klassas som högre risk.

Hopbakslån trots många UC-förfrågningar

Går det att få ett hopbakslån trots många UC-förfrågningar är det många som undrar. Det är inte enbart betalningsanmärkningar som kan ställa krokben när man ska ansöka om hopbakslån. Hos flera banker och andra långivare riskerar man att också få avslag om kreditupplysningen visar att man har många förfrågningar om UC.

Har man möjlighet att vänta ut UC-förfrågningarna, eller så att åtminstone ett par av dessa försvinner, är detta att föredra. Detta är dock långt ifrån ett alternativ för alla eftersom en UC-förfrågan ligger synlig i 12 månader och kanske är det alldeles nyligen man fått sina förfrågningar registrerade.

Ett bra tips till alla som vill teckna hopbakslån men är oroliga att tidigare förfrågningar ska ställa till det är att prova ansöka via låneförmedlare. Flera låneförmedlare med lång erfarenhet av att förmedla hopbakslån, till exempel Zmarta och Lendo, samarbetar idag med en lång rad långivare som är beredda att kika lite extra på en ansökan trots att den som ansökt dragit på sig lite väl många kreditupplysningar.

Precis som när man ansöker om hopbakslån med betalningsanmärkningar, finns det risk att de tidigare förfrågningarna kommer betyda att man troligtvis inte kommer att få någon vidare låg ränta på lånet.

Detta behöver dock inte betyda att man under flera års tid kommer behöva sitta fast med ett hopbakslån där räntan inte alls var så låg som man kanske hoppats. Vad man i stället kan göra är att ansöka på nytt efter att förfrågningarna försvunnit. Gärna återigen via låneförmedlare så att man kan plocka in ett stort antal erbjudanden man kan jämföra.

Har de tidigare UC-förfrågningarna man dragit på sig äntligen försvunnit är chanserna troligtvis ganska så goda att man denna gång kommer att bli erbjuden ett hopbakslån med klart bättre villkor än tidigare. Speciellt om man under tiden man väntat på att förfrågningarna ska försvinna också sett till att "jobba" på att förbättra kreditbetyget.

Därför ökar en medsökande dina chanser

Det finns ofta ett flertal fördelar med att ha en medsökande när man ska ansöka om hopbakslån. Har man tidigare betalningsanmärkningar, många UC-förfrågningar, låg taxerad inkomst eller något liknande som gör att kreditbetyget inte är på topp, kan en medsökande till och med vara ett krav från långivarens sida.

Att en medsökande ökar chansen till att man ska få sin ansökan beviljad i stället för nekad hänger mycket ihop med det faktum att en medsökande tillför en viktig extra säkerhet till lånet som gör att långivaren känner sig mer trygg i att lånet (i framtiden) kommer att bli återbetalt.

Att man stort ökar sina chanser till att få ett ja på sin ansökan är inte alltid den enda fördelen med att ha en medsökande. Det är till exempel inte alls ovanligt att långivaren kan tänka sig att erbjuda en klart lägre ränta och ibland också ett högre lånebelopp om man har en medsökande.