Jämför olika banker och långivare för att hitta det bästa blancolånet

Blancolån

Varför teckna blancolån? Ett blancolån (ibland blankolån med k) brukar vara intressant när man vill låna pengar utan att behöva pantsätta någonting. Blancolån utan säkerhet passar bra till nästan allt och erbjuds idag av en lång rad banker och andra långivare. Att fylla i en låneansökan online tar cirka 2 minuter och långivarna som erbjuder blancolån brukar vara otroligt snabba med att återkomma med svar. Väljer du att acceptera ett erbjudande behöver du sällan vänta lång tid på att lånet ska betalas ut.

Jämför för att hitta det bästa blancolånet för dig

Jämför och hitta marknadens bästa blancolån snabbt och tryggt via låneförmedlare. Många människor har noterat att det på senare år blivit populärt att ta kontakt med en låneförmedlare när det finns planer på att teckna blancolån. När du skickar en ansökan via en låneförmedlare kan du få låneerbjudanden från ett tiotal banker och långivare - helt kostnadsfritt.

Jämför blancolån snabbt, tryggt och kostnadsfritt via Zmarta

Vänd dig till låneförmedlaren Zmarta när du är på jakt efter det bästa blancolånet med låg ränta. Zmarta hjälper dig att jämföra blancolån från upp till 35 långivare så att du ska kunna hitta ett lån med riktigt schyssta lånevillkor och bra ränta. Tjänsten är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting när du använder Zmarta, så du kan jämföra i lugn och ro utan att behöva oroa dig för dyra avgifter.

Blancolån ränta

Hur sätts räntan på blancolån? Räntan på ett blancolån sätts oftast individuellt. Detta betyder i korthet att om kreditupplysningen, som vanligtvis tas hos UC, visar att ens kreditvärdighet är hög kan man räkna med att bli erbjuden en bra och billig ränta på blancolånet.

Visar kreditupplysningen det motsatta, det vill säga att man har låg kreditvärdighet, kanske på grund av tidigare betalningsanmärkningar, otrygg anställning eller låg årsinkomst, kommer man troligtvis inte bli erbjuden någon vidare låg ränta.

Ansöker man om blancolån hos en bank eller annan långivare som är känd för att ställa mycket höga krav kan det till och med finnas stor risk att man blir nekad lån om kreditupplysningen visar tecken på låg kreditvärdighet.

Hög inkomst (speciellt i relation till blancolånets storlek), fast anställning, låg belåning sedan tidigare, och god betalningshistorik är exempel på faktorer som ofta leder till hög kreditvärdighet.

Tips för att välja den mest lämpliga återbetalningstiden för ditt blancolån

Det finns tyvärr ingen enkel formel för att välja den bästa återbetalningstiden för ett blancolån, eftersom det beror på många olika faktorer. Det kan dock vara bra att tänka på följande när du väljer återbetalningstid:

Din budget: Välj en realistisk återbetalningstid som du kan hantera utifrån din budget. Se till att du har råd med betalningarna varje månad utan att det går ut över andra viktiga utgifter.

Räntekostnaden: Ju längre återbetalningstid du väljer på lånet, desto högre blir räntekostnaden totalt sett. Jämför alltid räntekostnaden mot månadskostnaden för att hitta en bra balans.

Din ekonomiska situation: Om du tror att din ekonomi kommer att förbättras under återbetalningstiden kan det vara lämpligt att välja en längre återbetalningsperiod, eftersom det kan ge lägre månadskostnader. Men om du tror att din ekonomi kommer att försämras kan det vara bättre att välja en kortare löptid för att slippa höga månadskostnader i framtiden.

Din kreditvärdighet: Om du har en god kreditvärdighet kan du ofta få en bättre ränta för ditt blancolån, vilket kan göra det möjligt att välja en längre återbetalningstid utan att det blir för dyrt.

Baka ihop tidigare lån med hjälp av ett blancolån

Blancolån är en vanlig låneform som många människor väljer när de behöver finansiering för att köpa någonting nytt, till exempel en husvagn eller en vattenskoter, eller när de vill genomföra en omfattande renovering i hemmet.

Men ett blancolån utan säkerhet kan också vara en utmärkt lösning för personer som vill baka ihop sina tidigare lån (och ibland även krediter) till ett enda större lån. Detta kan innebära att man får en lägre ränta och slipper betala onödiga avgifter, vilket kan vara en stor fördel.

Det finns faktiskt många olika fördelar med att baka ihop lån, och det kan vara en klok idé att noggrant överväga denna möjlighet om man har många små lån med hög effektiv ränta som belastar ekonomin.

Krävs det en fast anställning för att kunna få ett blancolån?

Vad som krävs för att få ett blancolån beviljat kan variera stort beroende på vilken långivare du vänder dig till och din individuella ekonomiska situation.

Vissa långivare kräver att du har en fast anställning, medan andra kan vara mer flexibla och acceptera andra former av inkomst som en tjänst som timanställd eller att man är företagare.

Är tidigare anmärkningar ett stort hinder för blancolån?

En eller flera tidigare betalningsanmärkningar behöver inte nödvändigtvis sätta stopp för dina planer på att teckna lån. Det finns idag flera långivare som aktivt erbjuder blancolån och generöst accepterar kunder med tidigare anmärkningar i registret.

Låneförmedlaren Zmarta, till exempel, samarbetar idag med 35 långivare och flera av dessa är kända för att kunna godkänna blancolån trots tidigare betalningsanmärkningar. Detta förutsatt att skulderna till Kronofogden är betalda och att man inte dragit på sig nya anmärkningar under de senaste 6 månaderna.

Hur lång tid tar det att få pengarna efter ett beviljat blancolån?

De flesta banker och andra långivare på den svenska lånemarknaden som erbjuder blancolån utan krav på säkerhet har etablerat en snabb och effektiv utbetalningsprocess. Vanligtvis betalar de ut lånet inom 1-3 bankdagar från det att låneavtalet är signerat och klart.

Om du vill att utbetalningen av ditt nya blancolån ska komma igång så snabbt som möjligt, är det fördelaktigt att söka efter en långivare som ger dig möjligheten att elektroniskt signera låneavtalet med hjälp av bankID. Genom att välja den här smidiga och moderna metoden undviker du väntetiden på den traditionella postgången.

En av de stora och viktiga fördelarna med att använda elektronisk signering är att du slipper den tidskrävande processen med att invänta brevet via postgången. Istället kan utbetalningen av blancolånet komma igång snabbt och smidigt, vilket ger dig snabb tillgång till de medel du behöver.