Ansök om blancolån utan säkerhet på nätet

Blancolån

Varför teckna blancolån? Ett blancolån (ibland blankolån med k) brukar vara intressant när man vill låna pengar utan att behöva pantsätta någonting. Blancolån utan säkerhet passar bra till nästan allt och erbjuds idag av en lång rad banker och andra långivare. Att fylla i en låneansökan online tar cirka 2 minuter och långivarna som erbjuder blancolån brukar vara otroligt snabba med att återkomma med svar. Väljer du att acceptera ett erbjudande behöver du sällan vänta lång tid på att lånet ska betalas ut.

Jämför blancolån via låneförmedlare

Jämför och hitta marknadens bästa blancolån snabbt och tryggt via låneförmedlare. Många människor har noterat att det på senare år blivit populärt att ta kontakt med en låneförmedlare när det finns planer på att teckna blancolån. När du skickar en ansökan via en låneförmedlare kan du få låneerbjudanden från ett tiotal banker och långivare - helt kostnadsfritt.

Jämför blancolån snabbt, tryggt och kostnadsfritt via Zmarta

Vänd dig till låneförmedlaren Zmarta när du är på jakt efter ett blancolån med låg ränta. Zmarta hjälper dig att jämföra blancolån från upp till 35 långivare så att du ska kunna hitta ett lån med riktigt schyssta lånevillkor och bra ränta. Tjänsten är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting.

Blancolån ränta

Hur sätts räntan på blancolån? Räntan på ett blancolån sätts oftast individuellt. Detta betyder i korthet att om kreditupplysningen, som vanligtvis tas hos UC, visar att ens kreditvärdighet är hög kan man räkna med att bli erbjuden en bra och billig ränta på blancolånet.

Visar kreditupplysningen det motsatta, det vill säga att man har låg kreditvärdighet, kanske på grund av tidigare betalningsanmärkningar, otrygg anställning eller låg årsinkomst, kommer man troligtvis inte bli erbjuden någon vidare låg ränta.

Ansöker man om blancolån hos en bank eller annan långivare som är känd för att ställa mycket höga krav kan det till och med finnas stor risk att man blir nekad lån om kreditupplysningen visar tecken på låg kreditvärdighet.

Hög inkomst (speciellt i relation till blancolånets storlek), fast anställning och låg belåning sedan tidigare är exempel på faktorer som ofta leder till hög kreditvärdighet.

Baka ihop tidigare lån med hjälp av ett blancolån

Många människor tänker idag främst på blancolån när det blivit dags att köpa någonting nytt eller när man vill finansiera en renovering i hemmet, men ett blancolån utan säkerhet kan också vara intressant när man vill baka ihop lån.

De främsta fördelarna med att baka ihop tidigare lån (och ibland också krediter) till ett nytt lån är att det kan leda till lägre ränta och att du slipper onödiga avgifter. Detta är rätt logiskt eftersom mindre lån ofta kommer med hög effektiv ränta.

Är tidigare anmärkningar ett stort hinder för blancolån?

En eller flera tidigare betalningsanmärkningar behöver inte sätta stopp för dina planer på att teckna lån. Det finns idag flera långivare som erbjuder blancolån och accepterar kunder med tidigare anmärkningar i registret.

Låneförmedlaren Zmarta, till exempel, samarbetar idag med 35 långivare och flera av dessa är kända för att kunna godkänna blancolån trots tidigare betalningsanmärkningar. Detta förutsatt att skulderna till Kronofogden är betalda och att man inte dragit på sig nya anmärkningar under de senaste 6 månaderna.

Hur lång tid tar det att få pengarna efter ett beviljat blancolån?

De flesta banker och andra långivare på den svenska lånemarknaden som erbjuder blancolån utan krav på säkerhet betalar vanligtvis ut inom 1-3 bankdagar från det att signeringen skett.

Vill du att utbetalningen av ditt nya blancolån kommer igång så snabbt som möjligt ska du spana efter en långivare som erbjuder dig möjligheten att signera låneavtalet elektroniskt med bankID.

Den stora och viktiga fördelen med detta är att du då inte behöver invänta postgången för att utbetalningen av blancolånet ska komma igång.