Låna pengar till badrumsrenovering

Låna till badrumsrenovering

Vill du låna till badrumsrenovering? Om du är på jakt efter ett lån för att renovera ditt badrum, kan ett privatlån vara ett alternativ. Många väljer att ansöka om detta lån när det är dags att uppdatera badrummet. Med ett privatlån kan du få höga belopp, upp till 600 000 kr, utan att behöva lämna någon säkerhet. Ansökan om ett privatlån är enkel och svar får man oftast snabbt.

Jämför och få bättre ränta

Om du planerar att renovera ditt badrum och söker ett privatlån för det, är det viktigt att jämföra olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet. Att jämföra lån på egen hand kan vara tidskrävande och leda till många kreditupplysningar, vilket kan påverka din kreditvärdighet. En lösning på detta är att använda en låneförmedlare. Dessa företag hjälper dig att snabbt, enkelt och tryggt jämföra badrumslån från flera banker och långivare, utan att det påverkar din kreditvärdighet.

Vänd dig till Zmarta när du snabbt vill hitta det perfekta badrumslånet

Vänd dig till låneförmedlaren Zmarta när du har planer på att låna till badrumsrenovering. Zmarta gör det enkelt för dig att jämföra olika lånevillkor, räntor och avgifter, så att du snabbt kan hitta det bästa lånet för din badrumsrenovering. Tjänsten är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Vad kostar det att renovera ett badrum?

Att renovera ett badrum är ofta ett av de mest kostsamma renoveringsprojekten man kan göra i ett hem. Priserna varierar stort beroende på omfattningen av badrumsrenoveringen, valet av material och produkter, samt om man anlitar en professionell hantverkare eller gör det mesta själv.

En enkel uppfräschning av ett badrum, där man byter ut kakel och klinker, byter ut handfat och toalett, samt målar om väggarna, kan kosta runt 20 000-30 000 kronor. En mer omfattande renovering, där man också byter ut badkar eller dusch, byter ut golv och väggar, samt lägger in nya el- och vatteninstallationer, kan kosta upp till 100 000 kronor eller mer.

Materialkostnaderna är idag en stor del av det totala priset för en badrumsrenovering. Kakel och klinker kan kosta från 400 kronor per kvadratmeter, medan ett nytt badkar eller dusch kan kosta upp till 20 000 kronor. Badrumsmöbler som handfat och toalett kan kosta från 2 000 kronor och uppåt.

Om man anlitar en professionell hantverkare för att utföra badrumsrenoveringen, bör man räkna med att det kommer att tillkomma arbetskostnader. Priset för arbetet kan variera stort beroende på hur omfattande renoveringen är och vilken typ av hantverkare man anlitar, men det kan kosta upp till 50 000 kronor eller mer.

Det är viktigt att alltid ha en realistisk budget och vara förberedd på att det kan bli extra kostnader, speciellt om det finns gömda problem eller om man väljer att göra extra tillägg till badrumsrenoveringen. Det är också rekommenderat att jämföra priser och få olika offerter från olika hantverkare.

Kan jag låna till badrumsrenovering trots tidigare betalningsanmärkningar?

Låna till badrumsrenovering kan vara möjligt även om man har en eller ett par betalningsanmärkningar. Idag finns det många långivare som erbjuder lån till personer med anmärkningar. Vanligtvis vill dessa långivare se att tidigare skulder till Kronofogden är betalda och att man har god ordning på sin ekonomi vid ansökningstillfället.

Andra krav som kan ställas för att ett badrumslån ska beviljas trots tidigare betalningsanmärkningar är en stabil inkomst och en trygg anställning. Ibland kan det också krävas en kreditvärdig medlåntagare, speciellt om man söker ett badrumslån på högre belopp.